NAIK Mezőgazdasági Gépesítési Intézet

Műszereink

Telemetrikus audió-videó rendszer


KPC -S230CP típusú csőkamera

A 2005. évben az FVM Mezőgazdasági Gépesítési Intézetben fejlesztettünk egy telemetrikus audió-videó rendszert, melynek segítségével erő- és munkagépek működéséről videófelvételek készíthetők, melyek kiértékelésével a fejlesztők fontos információkhoz juthatnak a gépek működéséről.
A rendszert a SOKORÓ Kft. által gyártott SMG-420 típusú kísérleti mákbetakarító adapter vizsgálata során használtuk, a mérésről készült rövidfilm a galéria/videó menüpont alatt található mákbetakarítás résznél letölthető.
A mérés során az adapter egy E-302 jelű alapgépre volt szerelve, az adapteren a kaszaszerkezetnél, valamint a összehordó csigánál felszereltünk két darab miniatűr KPC-S230C típusú csőkamerát és a videójeleket rádiós adatátviteli egységekkel küldtük át a mérőkocsiba, ahol videón rögzítettük. A vizsgálat célja az adapter működésének tanulmányozása volt. A rögzített videófelvételen azokon a helyeken, ahol szükséges volt a pontos megfigyelés a lejátszási sebességét digitálisan csökkentettük a névleges felvételi idő tized részére.

A mérésről készült rövidfilm a galéria/videó menüpont alatt található mákbetakarítás résznél letölthető! [54 MB; 6 perc]
A műszer felelőse: Deákvári József

A vizuális megfigyelésére felszerelt videórendszer

A telemetrikus egységek
Honlapkészítés: Gigahertz Hungary Kft.