NAIK Mezőgazdasági Gépesítési Intézet

Műszereink

Vario MACRO automata elemanalizátor


Ezzel a mérőműszerrel ki lehet elégíteni a vegyipartól kezdve a gyógyszeriparon át egészen a mezőgazdasági és környezetvédelmi területeken jelentkező legkülönfélébb követelményeket, hiszen a C, H, N, S, O és Cl elemeket a különböző kombinációkban együtt vagy egyenként lehet elemezni. erősen változó koncentráció viszonyok között is, kutatási vagy analitikai célból.
A szilárd minták ónkapszulákban kerülnek bemérésre, a nagyobb minta mennyiségek, ónfóliából formázott hengerekben, míg a folyékony minták esetében gáztömör ónkapszulákat alkalmazunk.

A minták automatizált módon kerülnek az égetőcsőbe. Az égető kályha hőmérséklete 1200 Cşig szabadon, és fokozatmentesen állítható, majd az alkalmazott ón mintatartók saját hőfejlesztésének köszönhetően a minta égetése 1800 Cşon történik. A direkt oxigén injektálás ezen a hőfokon, optimális időprogramok és utánkapcsolt katalizátor alkalmazása mellett biztosítja a tökéletes égést. A gázformájú reakciótermékek a nitrogénoxidok nitrogénné történő redukciója után, He vivőgáz áramban dinamikus szétválasztásra kerülnek. A nitrogén közvetlenül a hővezető-képesség detektorra kerül, miközben a H2O, SO2 és a CO2 a specifikus adszorpciós tölteteken megkötődik. Amikor egy komponens mérése befejeződött, automatikus üzemben bekövetkezik a következő komponens termikus deszorpciója és detektálása.
A műszer felelőse: Tóvári Péter


Honlapkészítés: Gigahertz Hungary Kft.